Ha 50 év körüli vagyok

… gondoltam már a nyugdíjamra, lépéseket még azonban nem tettem, talán már késő is?”

 

Nyugdíj! Hangzik mindenhonnan. A médiából, tömegközlekedés közben, az étteremben, egy kávézóban, a csapból. De miért ilyen fontos ez a téma?

Azért, mert nem csak Ön, de magyar állampolgárok milliói fognak a következő évtizedekben nyugdíjba vonulni. Ez az élet velejárója. Ezzel semmi baj sincs. A baj azzal lesz, ha legalább ugyanilyen számban nem növekszik a járulékfizetők száma. Márpedig erre kevés esély van, tekintve, hogy társadalmunk elöregszik. Az eltartottak száma nő, az aktív dolgozók és járulékfizetők száma pedig stagnál, vagy csökken. Az állam egyetlen dolgot tud tenni ilyen helyzetben, csökkenti a nyugellátás összegét. Baj akkor lesz, ha valaki csak állami nyugdíjra számíthat. Azok, akik napjainkban nyugdíjba vonulnak, hozzávetőleg az eddigi átlagjövedelmüknek elveszítik a 20-30%-át.

Ön miről mondana le elsőként?

Mit lehet tenni azért, hogy az állami nyugellátás ne azt a drasztikus életszínvonalbeli csökkenést eredményezze, mint amit sok nyugdíjszakértő prognosztizál?

Ha eddig nem takarított meg és nem gondolt a nyugdíjára, de úgy véli, érdemes, akkor jó helyen van az oldalunkon. Több okból is. Kevés pénzintézet van, konkrétan egy, aki a lehető legrövidebb tartamra (5 év) is kínál megoldást és kizárólag rajtunk keresztül érhető el, szemben a nagy múltú, hazánkban is ismert szolgáltatókkal, akiknél 7-10 éves vagy annál hosszabb futamidejű programok közül választhat az Öngondoskodni vágyó.

Az óra pedig ketyeg!

A startlövés eldördült, a célvonal pedig a nyugdíjkorhatárnál van, éppen ezért a saját privát nyugdíjalapunk létrehozásánál az idő tényező cseppet sem elhanyagolható.

Míg sokaknak akár 30+ év is a rendelkezésükre áll, ezzel szemben Önnek 5-15 éve van ugyanarra a tőkefelhalmozásra. Természetesen nem lehetetlen feladat, de jóval nagyobb rugalmasságot igényel az Ön részéről, pénzügyileg legalábbis. Több olyan lehetősége is van, amire nem is gondolt volna! Elhinné, ha azt mondanánk Önnek, hogy garantált 34%-ot tud produkálni a pénze éves! szinten? Valószínűleg nem. Amennyiben azt mondjuk, hogy ez a 34% több dologból tevődik össze (20% adójóváírás, 10% biztosító által garantált bónusz, 4 % biztosító által garantált hozam), úgy elhiszi?

A legkézenfekvőbb, hogy mielőbb elindítson egy olyan programot, amely illeszkedik az elképzeléseihez, ugyanakkor már az első évtől képes legyen eredményeket termelni! Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen költségei vannak a szerződésének, vannak-e garantált hozamok, bónuszok. Milyen kényelmi, rugalmassági elemei vannak ezen megoldásnak?

 

Tervezze meg egyéni nyugdíj programját, független szakértők segítségével

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Csatlakozz hozzánk!

Map cannot be displayed!

Elérhetőségeink


+36 70 421 0007

1025 Budapest, Fajd utca 2/b.